Over Focus

Vrijwilligers
Jongeren die aangemeld worden bij Focus, beslissen, samen met de professional, wat voor vrijwilliger het beste bij hen past. Ze kunnen kiezen uit twee type vrijwilligers:
☆ Een maatje. Dit is een leeftijdsgenoot die dicht bij de leefwereld van de jongere staat.
☆ Een mentor. Dit is een volwassen persoon die veel levenservaring heeft.

Visie
Een vrijwilliger staat naast de jongere. Samen kijken ze naar de toekomst. Samen verkennen ze de horizon. Samen zetten ze kleine en grote ontwikkelingsstappen. Zo helpt de vrijwilliger de jongere zelf richting te geven aan zijn of haar leven.

Expertise
Focus is een initiatief van RadarAdvies, Don Bosco Jonathan en Streetcornerwork.
RadarAdvies heeft met het project Goal! de afgelopen 12 jaar duizenden kwetsbare jongeren gekoppeld aan een volwassen mentor.
Don Bosco Jonathan draait al jaren met succes een maatjesproject waarbij dak-of thuisloze jongeren worden gekoppeld aan een leeftijdsgenoot.
Streetcornerwork legt op straat en bij andere vindplaatsen contact met jongeren die de weg naar ondersteuning niet zelf weten te vinden. De veldwerkers van Streetcornerwork zijn bij uitstek in staat om contact te leggen en onderhouden met jongeren die de relatie met de samenleving kwijt zijn geraakt of dreigen te verliezen.

Dit project is tot stand gekomen dankzij de versneller ‘Zwerfjongeren’ van het Kansfonds.

 

logo-advies        KF_Facebook